Frusen idag!

Eftersom hösten slog till med all kraft nu så blev det en frusen dag idag!
Ni som följer mig på snapchat (oliviajons) vet redan att det idag var dags för andra träffen av de 4 förträffarna för räddningshundsutbildningen. 
Det är bara 21 ekipage kvar nu, vilket innebär att chansen att bli en av de 10 som får påbörja utbildningen blir större och större! Idag fick vi komma mer underlag (hundarna ska kunna ta sig över lösa underlag och "rasmassor") i form av massa pallar i en stor hög som man skulle bestiga. :P
Copy klarade dessa moment utan problem, sedan skulle vi släppa hundarna och tanken var då att hundarna ska (en och en) springa in och undersöka en container (för att kontrollera hur de jobbar i mörker), och här sätter sig copy, lydig som hon är, och väntar på kommando. Ber henne at gå in, så hon går in och inväntar nästa kommando... Ja, jag hade altså en för lydig hund och fick alltså problem på detta moment, och även nästa "figurantintresse" där man släpper hunden och den ska då självmant gå och visa intresse för figuranten som satt gömt. Copy sitter jättesnällt och väntar på kommando när hon är lös.... och inget kommando får man ge (konstig regel, jag vet). Vindvittringen däremot gick bättre, och hon plockade vittringen bra! =)
 
Vi fick dela anläggningen med brandmän idag (Ögongodis!!), och det var lite frestande att gå in i den brinnande byggnaden efterso man själv va stelfrusen (tar en jäkla tid när hundarna ska göra moment en och en, och övriga sitter karantän).. 
Såhär ser byggnaderna ut som man får gå i och testa hundarna...
 
Nu är jag lite varm igen och ska hugga in på lite middag!!!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0