Agility igen!

Idag har jag påbörjat slalomträningen med Copy, det går riktigt bra, och nån gång till så fixar hon nog dedär!
Måste fixa lite bruks så vi får vara med och tävla om certifikat på utställningarna (insåg jag nu när jag skulle anmäla mig, man får inte tävla om cert om man inte har någon godkänd bruksklass...)
Ja, dehär med hundar är en heeel vetenskap!! Men roligt.
på måndag är det träningstävling i bruks på klubben, så jag ska åka dit och titta så har vi lite koll på vad vi ska träna på!
 
Köpte en apport och en ny "dummie" till Copy idag, hon blev överlycklig och helt galen!! vi tränade lite sök och apport över hinder, det gick halvbra. Hon hoppade bra över på vägen mot apporten, men påvägen tillbaka hade hon fullt upp med att hoppa ruunt överlycklig så hon hoppade inte över påvägen tillbaka... Men, hon är 8 månader och ska ju bara va i "busstadiet", så la inte allt för stor vikt vid det. =)
 
Avslutar med en liten filmsnutt från agilityn.. (telefonen blåser omkull på slutet, ni får ursäkta det) =)
Vill även säga att jag hade dubbla brallor, ett par springbyxor underst, därför mjukisarna kanade ner x)
 
 

Andra förjakten

I lördags var det dags för den andra förjakten (för mig och Saga). Hon var otroligt mkt lugnare, och förutom lite sprutt i början (se filmklipp) så skötte hon sig finfint!
 Jag och saga är dom som, när fältet vänder mot kameran ner över ett hinder, stannar kvar uppe på kullen och kör en one man show.. ;-)
Men förutom dedär gick hon jättebra, full galopp genom vattnet också!
Känns bra inför stora jakten om två veckor!
 
Förutom att det gick så bra för mig gick det mindre bra för andra... tror jag räknade till 5 avramlingar!! (har inte varit en enda avramling de 3 första förjakterna).. Alla utom en klarade sig bra. Rykten om den som gjorde illa sig mer är ordentlig hjärnskakning... Hon flög av precis brevid mig (vi hoppade hindret samtidigt, bara det att hon och hennes häst inte hoppade i samma vinkel). Så jag kunde väldigt snabbt ropa stopp på fältet (när någon ramlar av ropar den som ser det stopp, hör man någon som ropar stopp så ropar man det själv också så att alla ska höra, och det är mkt effektivt och alla slår på tvärnit). Såg att hon får på huvudet, hon satt en stund men klev sedan upp och fortsatte rida ca 5-10 min till pausen. Där lämnade hon ifrån sig hästen och skulle försöka ta sig tillbaka till sin bil (hon började bli yr) men kollapsade efter en stund. Som tur var har vi alltid minst en sjuksköterska i fältet, denna dag var det två, som snabbt kunde ta sig till henne och hjälpa tills ambulansen kom. 
 
Dom andra vurporna såg jag inte, jo en, då en tjej (av någon anledning) valde att rida utanför pikörerna (som man inte får då dom markerar hur brett det är säkert att rida) och pga detta hamnade hon på en bit "klippa"/ slät sten så hästen gick omkull, men båda klarade sig bra. 
 
Ja, men grymt taggad iaf!! =D
Ser ut som om jag sitter och rider min häst i stadig form, detta är inte riktigt fallet, hon får gå lite "som hon vill" men just här råkade hon gå i form. :P
 

Agility

Tror Copy ska få tävla lite agility till sommaren!
En riktig stjärna inom ämnet!
tror de e 5:e gången vi tränar och hon gör allt, förutom slalom som vi precis påbörjat. Tunneln med "hängade" påse är lite konstig, men om jag håller upp lite så springer hon igenom...
Men alla tunnlar, även långa mörka med svängar, längdhinder och ringar (som man hoppar igenom) funkar super! =)
Idag var hon riktigt snabb, jag får springa allt jag har för att hon inte ska behöva stå och vänta allt för länge efter varje hinder... Än så länge (peppar peppar) så springer hon över hela tippbrädan och broarna (de måste trampa inom en viss zon i början och slutet, de får inte hoppa och missa den biten). Så är sjukt nöjd!
 
Bjuder på ett filmklipp som (obs obs) är från första gången vi provade, det går mkt snabbare och bättre nu (även om det går ganska bra där också)
 

Vaknade av en explosion!

Har haft mina fina föräldrar här i helgen, supermysigt!
De var med och tittade på jakten också, och Saga skötten sig fint och dom var sååå stolta att deras dotter klarar av att rida i en flock som "jagar en låtsas räv för att sedan springa ikapp om en död rävsvans hängande i ett snöre" (eh, ja, alla är inte lika insatt, detta kom från våran elektriker)
 
Men iaf..
Vi sov alla sött natten mot söndag (tror jag det var). Sedan vaknade jag i en chock av att det lät som något sprängdes!
en mikrosekund senare blev det helt vitt inne i rummet, och sedan hörde jag en "vattenslang" som började spolas utanför... Det var åskan som kom, och ett jäkla skyfall... Jag var helt övertygat om att blixten slog ner i den stora eken som står här utanför...
Min stackars grane Karin trodde att det var våran diseltank som hade sprängts och sprang upp för att låsa dörren så dom som antände tanken inte skulle komma in....
Har aldrig varit med om en sådan åskknall... kom en till riktigt hög lite senare, men dendär var verkligen de värsta jag varit med om! Men nix, hittar ingenstans den slagit ner, men den måste ha gjort det för hela rummet skakade...
 
Kan iaf meddela att jag har en icke åskrädd hund, för kan man sova trots dedär så.. ;-)
 
 

Nära döden för liten brun

När man ser döden i vitögat handlar man snabbt och effektivt, och känslorna kommer sen. Detta fick jag erfara igår!
 
Hundarna busade som vanligt, och så gick Choiz ut (en "tant"-hund) och det börjades skrika, vilket inte är helt ovanligt eftersom Choiz gärna är med, men vill leka lite försiktigt, så när de andra blir för våldsamma blir hon upprörd. Karin gick ut (påväg till ridhuset med en häst) och skrek på dom i förbifarten. Det blev tyst och jag fortsatte med mitt. Sedan började dom skrika igen, och det lät ganska mkt, så jag gick ut. 
 
Hittar Sixten, med Copys halsband fastsnurrat runt underkäken och Copy som ser halvdöd ut. Sixten har altså (som vanligt) börjat bita i hennes halsband, och stoppat in underkäken mellan Copys hals och halsbandet, så han fick ett bra grepp, sen har han snurrat runt så det har "tvinnats" på mitten. Sixten skriker eftersom det har snurrats mkt hårt runt hans underkäke, och han blöder runt där halsbandet sitter fast. Copy ligger strypt och halvdöd i andra änden. Ser hur tungan hänger ut, hon andas inte och ögonen är blodsprängda. 
 
Inser att jag snabbt snabbt snabbt måste få bort halsbandet så hon ska få luft. Det är inte helt lätt eftersom Sixten skriker och försöker rycka sig loss, och att i panik hitta spännet (som sitter väääldigt tajt runt Copys hals och "gömt" i pälsen) var inte lätt. Hinner tänka att jag behöver våran säkerhetskniv (som är gjord för att kunna kapa grimmor mm i panik, men har "skydd" så det är ingen risk att man skär i hästen eller sig själv) men jag får inte med mig båda hundarna, och vill inbte lämna dom.
Får tillslut loss halsbandet, och Copy ligger kvar och ser ut att hålla på att kräkas. Hon andas så kan lyfter upp henne och springer mot hingsstalet där vi har en veterinär på plats (som fryser semin). Flo möter upp oss och ser att Copy ser väldigt borta ut och att mina tårar har börjat spruta. Kerstin, våran underbara veterinär, kollar Copys värden och bedömmer att vi har haft en jäkla tur. Copy fick ta det lugnt, och var väldigt tagen/slö i någr timmar, men har återhämtat sig och är normal nu.
 
 
Lyckan är just nu total. och jag har insett att det kan gå snabbt. När detta inträffade var vi precis påväg att rida ut, min häst stod tränsad och klar på gången, så några minuter senare och jag hade kommit tillbaka till en död hund...
Puh säger jag bara! Och nej, Hon bär inte halsband längre!
 
 
 
 

Första förjakten

Jaha, då var jaktsäsongen här igen!
Vi gick första jakten för oss... var ganska varmt i luften (14-15grader) men Saga hade hunnit satt en jäkla vinterpäls! Så, något desperat kapade jag pälsen över bog och halva halsen på fredagskvällen så hon skulle kunna få något lufthål och inte dö av värmeslag. 
 
 
Så var det dags. Åkte så jag var där i god tid, för att hinna ruda ur lite energi... Det var en mindre bomb jag satt på! Hon var helt galen och drog iväg och bockade och stegrade..=P
Saga i ett nötskal. La mig i jaktfältet och skulle rida, isåg snabbt att jag fick lägga mig sist för det flög ben åt alla håll och kontroll var inte högt på listan...
Men hon hoppade bra, och var skitbra när hon blev lite trött ;-)
Hade hög ångest första 30 min och var påväg att kliva av, men så tänkte jag på balen...
Måste överleva, måste få gå på bal..... Och ja, men nöd och näppe gick det! :P
Efter avslutad ritt får man en grankvist (fast det är inte gran utan nått annat "finare") som bevis för visat mod. =D
 
 
Så ska man upp och ner inge mindre än 3 ggr innan man är klar.. Kräver en gnutta smidighet även i helt trötta ben. :P
 
 
 
Så, nu är Saga helklippt och sköter sig över förväntan, men skippar tinneträningen denna gång, vill rida lite mer först :P
Så om två veckor är nästa förjakt, och sedan Hubertusjakten + bal 1/11 =D
 

Finfrämmande!

Nu har jag haft Angelica och Ninja på besök i tre härliga dagar!
Vi har myst på, och framför allt, lagat mat! (eller ja, Angelica har lagat mat och jag har hjälp till där jag kunnat). Detta har resulterat i ett 40-tal matlådor packade, så alla mina kära vänner som varit oroliga, jag har nu massa bra mat hemma och min kropp kommer suga åt sig av allt bra! =D
Vi hade riktigt trevliga middagar, där vi även bjöd in fingrannen Karin. =)
 
 
Vi var även ute på vildsvinsspaning en kväll. För mig som mött dom "små" svinen några ggr var det mest att be till gudarna att slippa dom, men förstår nyfikenheten när man aldrig har sätt dom förut... Men lite trevligare att möta dom när man sitter i en bil, så kan man känna sig trygg ;-)
 
Nu ska jag värma på lite korvstroganoff och njuta av någon bra film!
Pöss!
 

RSS 2.0