Skogen och spår

Idag har jag varit ledig, så då har vi (jag och Copy) varit ute och lagt lite spår..
 
Lyckades filma slutet på spåret, efter att tagt mig ur värsta snårskogen.. Alltså, jag lägger ju spåren själv, så förstår inte varför jag ska bråka med mig själv så mycket och lägga spår genom så jobbig terräng..? Ja, det är iaf därför jag flåsar, stånkar och snubblar... Ja, vi kan ju tillägga att Copy inte verkar ha några problem med att spåren går i klumpig terräng eller att matte hänger och slänger bak i selen...
 
Ja.. ni får iaf ha lite överseende.. kanske stänga av ljudet när ni ser klippet..:P
Kan avslöja att de "sidospåren" ni ser är rådjursspår, och copy lockas lite av dem men går tillbaka till de korrekta spåret. =)
 

Finfin!

Vissa mornar gör en så inspirerad!
Att det får vara lite snö och en rosa soluppgång gör en bara sååå glad! <3
 

Måste skaffa större säng??

När jag ska lägga mig på kvällarna ser det ut såhär i min säng:
Nu har jag ju hund nr 3 också, Chilli. Så ni kan ju tänka er hur trångt det blir med de tre små djuren..:P
 
Glädjande besked är iaf att Elli, den lilla vita, har haft problem med att hon äter för lite, men hos mig har hon alltid ätit bra (Copy stirrar ut henne medans hon äter). Nu, såhär 1 månad sen hon flyttade till mig (Hennes ägare är i Florida) så har hon vräkt i sig (förutom den vecka som jag var hemma i ösd, och hon kvar här). Detta har resulterat i att hon ser dräktig ut.... Så dräktig att jag har måstat dragit ner hennes mat (i normala fall försöker vi få i henne så mkt som möjligt).. Men ja... Ägarnas önskemål och förhoppning om att hon skulle gå upp i vikt har iaf besannats..:P
 
Nä, nu är det dags att bädda ner sig med djuren! =)
 
 

Shoppat!

Jag hatar att köpa jeans... att springa omkring och prova, leta... ja, ni vet....
Så, gjorde nått jag aldrig gjort förr, beställde från internet....
Blev jättenöjd!!! =D
Trodde inte att det skulle bli så bra, men dom var perfekta! köpte även en mys-oversize tröja, jätteskön! =)
Bjuder på lite bilder på de båda!
Beställde från nelly.com, om någon är sugen! ;-)
 

Mina tjejjer

Mina fina mystjejer!
har ju en bonushund nu medans Carro och Flo är i florida och rider. 
Copy är lite avensjuk, men det är väldigt bra träning! =)
Nu har vi anmält oss till en kurs i vardagslydnad, bla koppelträning, vilket är vääldigt välbehövligt för min lilla lantishund som aldrig går i koppel :P
Ska bli väldigt roligt iaf!
 
 

Vintern, vart är du?

 
Jag ska nog vara glad att det är lite hårt i backen (ca -0 på dagarna)... men just nu blåser det och är barmark, men vi får iaf se solen!!
I dag har jag fått varit ledig! har barit ute och prommenixat med hundarna och varit på hundklubben och lagt spår och det såg mörkt ut ett tag, då min kära hund blir lite övertänd vid spårning och det går lite för fort och då slarvig.. men nu har jag lärt mig hur jag ska få henne att lugna sig och tänka lite. =)
Så, vi hittade alla spårmarkörer! =D
 
Annars så har jag lagat lite mat (hör och häpna) och varit i stallet och hjälpt våran vet att hålla lite hästar som vi har kollat igen. Hon har en jättegullig hundvalp som är bra kompis med Copy så dom har fått lekt lite!
 
Nu ska jag typ sova,.... blev sjukt trött när jag bäddade ner mig i soffan igen :P
Tänkte kolla på snövit ikväll, men börjar ju inte förrns 21 och tror jag kommer somna innan dess... 
Aja, bjuder på en bild från morgonprommisen! 
Pöss
 

Embryo,- vad är det?

Det är 4 månader kvar tills säsongen drar igång... Det nya året har inte riktigt börjat som jag hade önskat, det har snarare börjat på värsta sätt! =(
Den senaste månaden har mycket tråkigt hänt. Vi börjar lätt: jag sålde Saga, även om det känns så otroligt bra, och jag vet hur bra hon har det, så fattar jag det inte.. "åh, jag är sugen på att hoppa!... nä, jusde"
Vi fick avliva en stackars häst som hade ett fel i halskotpelaren vilket ,medvärde att han va "vinglig", hade ingen kontroll på bakdelen. Tyvärr var detta våran finaste unghäst =(
Vi har en häst som vi hoppas ska gå bruksproven som har en sårskada som inte riktigt gör som vi vill... eller snarare hoppas. Vill att han ska bli bra igår och kunna tränas!
Ett av våra fina ston dog. Hon åkte in akut och buköppnades, tyvärr vaknde hon aldrig ur narkosen.. Hon var dräktig med ett embryo från ett fantastiskt fin sto.
Min kollega blev tvungen att avliva sin hund (pga sjukdom som inte blev bra)
En hovböld och en unghäst med hålvägg (äldre skada som "kom upp" igen-på nyårsdagen, såklart)...
 
Ibland känns det som att all olycka kommer samtidigt, men nu ska vi bara bita ihop och hoppas att det blir lite bättre nu framöver!
 
Så, åter till ämnet:
vi gör ju en del embryotransfer här, och det är otroligt häftigt!
Steg 1 är att hitta en häst som vill vara mottagarsto, dvs bära fram embryot och fölet. När man hittat en bra sto så ska man lyckats få dessa brunstcyklar att stämma, dvs dom ska ha ägglossning samtidigt alt mottagarstot kan ligga upp till 2 dygn efter. Det är lättare än det låter, tro mig, vi har slitit vårat hår x antal ggr när hästarna inte svarar på hormonerna vi ger dem.
Steg 2 (det svåraste) få givarstoet (den man ska ta embryot ifrån) dräktigt. Detta är svårt eftersom givarna ofta är de som tävlar högt/elitpresterande som inte kan ta ett års paus för att ha föl själv... Som ni kanske vet så gäller det även för människor att elitpresterande har svårare att bli gravida....
Steg 3 dygn 9(efter ägglossning) ska vätska spolas in i stoets livmoder och sedan ut igen och har förhoppningsvis med sig ett embryo. man måste sila genom all vätska och sedan kolla igenom med mikroskop. Hittar man något ser det ut såhär: (bunken som den är i är mindre än en linsförpackning (för en lins)
Steg 4 är att med hjälp av speciella verktyg stoppa in detta embryo i mottagarstoet. efter ca 15 dygn kollar man om embryot fortsätter leva i det nya stoet, och oftast går det bra! =)
 

RSS 2.0