Narva

Vi lämnade trygga "hemmet" rakvere, och begav oss till narva. Narva är en stad precis vid ryska gränsen, hela 95% av befolkningen är rysktalande. Mornarna bjöd på en lång kö vid gränsen för att få komma in i narva/Estland

Vi stod vid en Borg (äkta ronjarövardotter känsla) och tittade över mot Ryssland, och ja, lite orolig var man när man vandrade längs staketen. 

Det på andra sidan vattnet är Ryssland. 

Nu. Ska jag åka, fortsätter senare :)

EEEEEstland forts

Vi har ett väldigt roligt spel som vi spelar på kvällarna..
Den svenska versionen (som jag aldrig hade hört talas om) kan tydligen kallas tjuv och polis, men för oss hette det citizens and werewolfs, ja, hur det nu än stavas..;p

Det är "helt enkelt" en flock vargar, vanliga medborgare,och en storyteller, så somnar alla på "natten" (blundar) så ber berättaren vargarna att vakna och peka ut en person som ska dö. På morgonen dör den personen, och sedan ska medborgarna rösta fram vem dom tror är skyldig och utfärda ett dödsstraff för den. 
Så, hur vet man då vem man ska gissa på??
Jo, det är några av medborgarna som har speciella krafter, ex möjlighet att få peka på en person och veta om den är varg eller inte... Men det är igen annan som vet vilka som har "powers", så det låter ju som dom försöker skylla ifrån sig när dom försöker få alla att rösta på en varg (om dom hittat någon)...
 
JA, helt enkelt komplicerat och det går typ ut på att kunna bedömma mäniskor, och lista ut vilka som ljuger,,
 
Men fantastiskt roligt, och mång kan vara med! :D
 
Nu ligger jag i sängen och vilar lite (blev bara 6 timmars sömn inatt) innan vi ska åka iväg till ett slott!=)
Puss!
 

Estland

Hänger i Estland nu!
Mycket roligt, men lite klent internet, men våran egna dator hacker har precis lyckats gå runt problemet, vilket ledde till en väldig tystnad i rummet när alla skulle kolla fb;)

Vi bor i rakvere, och gatan vårt hotell ligger på är som att resa tillbaka 60 år i tiden :


Aja, nu ska jag försöka va lite social med resten också! :)
Puss på er :)

Studieresa!

Ja, nu är jag ute på studieresa!
Dock har resan typ inte börjat för mig, första dageb, igår, befann vi oss i väsby ;-)
Idag är vi i Linköping och besöker reningsverk och liknande här....
Roligt att få träffa alla sköna människor som jag saknat, men nästan roligast att få sätta på sig något annat än ridbyxor, och göra något annat än en fläta i håret ;-)

Puss! 
Och i morgon är Stockholms gator osäkra, bara en liten varning! ;)

Alla hjärtans dag!

Så, vad ska man göra som singel på alla hjärtans dag?
Jo!
Man åker till Helle, och tar fina Karin med sig. Det var knytkalas, och förutom de 11 som stod som deltagare på evenemanget på fb så var det massa fler okända människor! Jättekul, och ja... studentlivet är ju bra underbart!
Jag tog med min Chokladfontän, som gjorde stor succe! Vi åt god paj, sallad, plockmat, kladdkaka, frukter och marshmallows doppade i choklad och ja, jag vägde nog några kilon mer när jag pkte därifrån! =p
 
Riktigt trevligt, trots att jag och Karin fick skippa krogen eftersom jag skulle tävla dagen efter (=körde bil). 
Fontänen kommer komma fram ofta här hemma! (den står längst ner i vänstra hörnet på bilden. )
 
 

Lagar mat

Ja, ni läste rätt!
Gör mig en makaronipudding. Efter några visa ord från Mika åkte vi på Ica och storhandlade, och nu, bättre sent än aldrig, har jag gjort något som förhoppningsvis är smaskigt! 



Om några dagar åker jag till Estland. Känns lite konstigt, typ som att jag ska ha semester bara för att jag går ner på 100%. Innan det ska vi på lite studiebesök, bl.a. Till Väsby kommun för att ställa lite miljöfrågor, och lite kul är ju det eftersom lövsta har god kontakt med kommunen. ;)
Aja, ska bli skönt iaf! :)

Nu ska jag mumsa på puddingen, pöss så länge!

Sitter och lyssnar på Madagaskar-hits..

.. och njuter av dagen!
Aå, sätt på madagaskar hits och läs vidare ;-)
 
Idag var det dags för årets första tävling.
Var lite närvös, hade ju kanske inte tagit klokaste beslutet, men anmälde mig till 1 m som första klass.. Var lite orolig att Saga skulle fått "återfall" och inte vilja hoppa...
 
Dagen började med att jag körde fast när jag skulle försöka komma in på parkeringen på ridbanan... Mjo, det var fler än jag som körde fast i den jäkla leran, men ett gäng snälla människor var snabbt framme och började knuffa på så vi lyckades komma fram till våran parkering..=p
Sen var dom jättesena, MEN tillslut fick jag komma in på "framridningen", som var ca 20x20 m på parkeringen/utebanan.. ca 2 dm lera så alla satt mest och skrittade på lång tygel, och man fick försöka lite runt bilarna där de va lite hårdare..
Sen fick vi komma in på framhoppningen, fattade galopp och kände att jag hade en riktigt taggad häst! Bra känsla! Gick in på banan, och Saga fortsätter va laddad och hoppar suuuper!! =D
0 fel i grunden, 0 fel i omhoppningen, dock kunde jag inte ta så många omhoppningssvängar då laddade Saga gick på som tåget! Grymt nöjd!
Det räckte till en 9:onde plats av 44 startande. Känns bra! =D
Andra klassen 1.05 gick inte lika bra. Det började spöregna, var lång väntan och när jag väl kom in på omhoppningen kändes Saga helt tom, ingen energi, inget go... Tänkte att jag inte borde gå in på banan (typ halva fältet hade strykit sig).. Men, jag var ju där, så gick in iaf. Hoppade första bra, andra bra, kom fel på 3:e och stannade (mitt fel). Sen kom vi inte över det... Blev lite för stort när det inte fanns nått i hästen..=/ Hon var nog trött, och fick istället åka hem (14:30) och sova. =)

Hade ju blivit en lång dag, men mycket tungt underlag, och hon har inte gått så mkt... Jag har inte riktigt hunnit med henne nu när jag pluggar så mkt, så hade varit lagomt med en klass idag..
Aja, med det sagt så laddar vi om för att åka på programridning i morgon... x)
Stackars häst... Men hon ska faktiskt få en veckas vila nu när jag åker till Estland..:P
 
Nu ska jag altså ta och lära mig Lätt A:3:an så jag inte är helt ute och cyklar i morgon.. ;-)
Puss!
 
ps resultat http://online.equipe.com/sv/class_sections/103376/results

Ledig i morgon!

I morgon är jag ledig, känns nästan konstigt, jag varit en väldigt bra dag idag, och vi fick mycket gjort, så därför känns det inte som att jag borde va ledig i morgon, för jag är inte så trött :p

Idag (och under veckan) har jag pratat en hel del med en som jobbar som hästskötare på Strömsholm. Detta har fått mig att inse hur sjukt bra jag har det här, och att jag aldrig ska klaga. Jag vet att detta är lyxmodellen av hästjobb, men någonstans trodde jag att andra stall i iaf Sverige hade det typ lika. Hon tyckte hon hade det riktigt bra hon också, men det är bara så att det inte går att hitta ett hästjobb som är mer likt ett vanligt jobb än vad vi har här...
Så grymt glad över att få vara på en fantastisk anläggning och utvecklas med så underbara människor 💙💙

Det ända som är lite deppigt nu är:
Det är februari, årets kallaste månad har jag lärt mig. Det är tjockt med snö och varmaste jackan/halsduken/vantarna är på, eller??
Den sista snön regnar bort i detta nu. Det är inte längre problem att rida ut då backen är helt mjuk.. 2 grader varmt, blåst och lätt regn är vardag.. Jag måste säga att jag saknar snön, själva vintern! Aprilväder ska inte komma i februari! Fortsätter det såhär är det ju snart betessläpp...

Nä, nu hoppas jag alla håller tummarna för lite riktig vinter ett tag till!



Cravings

Har ni märkt att jag blivit bättre på att skriva?? Har ni också märkt att inläggen ramlar in ca 22-23 tiden? Mjo, ord från sängkammaren! (Oj vad dedär kan misstolkas!!)

Jag har lärt mig ett och annat om cravings genom mitt sockerfyllda liv. Men fick lära mig något nytt, nämligen att man ska känna efter vad det är som kroppen faktiskt frågar efter. 
Så, under kvällens "sug" så började jag känna efter, och allt jag kunde tänka på var kött, en riktigt saftig köttbit...
Samtidigt sa Linda till mig igår att man ska äta kött (ej gris utan ko/lamm) när man har dåligt blodvärde. 

Kan det alltså vara så att kroppen är så smart så den verkligen säger till? För jag åt massa saker, och inget kunde mätta mig, utan det som stillade kvällens begär var kex med smör på (själva smöret var det "goda"). Är det järn i smör? Aja, i morgon ska jag laga lite kött... Åh, bara jag skriver det känner jag hur sjukt sugen jag är på det!!!

Nu måste jag soova, för det cravar min kropp också! :)



Hälsokontroll

Igår var det dags för hälsokontroll som alla som jobbar på lövsta ska göra. Det är bra att vi får göra det så vi får se att vi mår bra, och satsa på personalen och hälsan!
Jag klarade nästan min kontroll.
Något sämre syn på ena ögat (det lagd som jag tidigare skadat, så beror troligtvis på mkt liten ärrbildning på hornhinnan som gör det lite suddigt)
Men det som var lite jobbigare var att jag har lite dåliga blodvärden. Så dom stal lite mer blod av mig (och jag fick återigen känna av min nålrädsla) och ska kolla järn-värdet (och massa andra saker). Så beroende på vad det resultatet säger så får jag ev järntabletter. Jag har hört både positivt och negativt om dom, men fastnade för att "man blir pigg av dom". Eller ja, att man kommer upp på normalnivå igen, och det skulle kännas väldigt bra att få lite mer ork!

Ja, skönt att ha gjort det och få veta hur det står till. Nu ska jag sova och sedan väntar en dag av massa plugg och jobb! Men hörni, det är ju typ våååår!! :D snart är sommaren häääär! <3 (blev ju dock typ ingen vinter, väldigt tråkigt!!)



Oreo

Hm....
Den var okej... Inte wow på något sätt.. Smakade typ som "original"..
Saltlakerits är fortfarande favvo!



Östersund

Det gäller ju att passa på att skriva så fort det händer något som sticker ut från vardagen, och denna gång var det ett riktigt födelsedagsfirande!!
Mamma fyllde 50, så nu har jag varit upp och firar henne!
Supertrevligt med hela tjocka släkten! Började vid 17 med några glas vin tillsammans med mamma och mormor medan vi förberedde allt. Sedan (fortfarande innan gästerna kommit) kom jägerflaskan fram, och där stod vi, 3 generationer och shotade glatt tillsammans!!
Sen kom gästerna och en välkomstdrink delades ut utomhus till en spontan eldshow av mig och Ebba! Jag tänkte nästan ge mig på att sluka eld (som jag aldrig gjort) men insåg att det nog bar den lilla alkoholen i mig som gav modet, tyvärr ger den sällan skicklighet, så avstod försöken!
Efter detta bytte jag och Ebba om, för att sedan fortsätta förtäringen av alkoholhaltiga drycker. Detta var premiären inför sin mamma för Ebba, stolt storkusin! :D

Måååånga skratt och härliga stunder senare begav vi oss hem. En liten detalj när vi gick in i lägenheten var att låsa dörren... Jag bor faktiskt ute på en avskiljd gård, så är inte van Att behöva låsa... 07:15 vaknar jag av att det står en tant i hallen och skriker. Det är då våran senila granne som står och gormar om att Else var borta. Det är fortfarande oklart vad/vem denne Else är, men efter ca 20 min hade vi lyckats få in tanten i hennes lägenhet, låste niga och sov vidare en stund. 

Händelserikt, men ack så roligt dygn i Östersund. ❤️❤️




RSS 2.0