Föööl!!

Kl 20:30 fodrade jag, medvetet lite tidigare då jag såg att Daisy var på g och dom brukar föla efter kvällsfodringen. 
Sprang upp och kollade kamerorna. Strax innan 9 hade hon lagt sig första gången. Jag och Nina var dom ända kvar på gården då det var teater (som vi alla var bjudna på men vi tackade nej pga små "barn" och nån måste fölvaka) 
Strax efter 9 messade jag Malin och sa att det kommer komma ett föl!
Sen messade jag och Nina allt eftersom stoet la sig och ställde sig igen för att se när vi skulle gå ner. 3:e gången hon la sig la hon sig "dumt" så jag såg inge bra i kameran, men kollade länge pch inser att dedär "konstiga" var en hov! Ringer Nina "jag ser en hov!!" Fler ord behövdes inte utan jag och Nina skyndade ner. Knackade på betans fönster så hon skulle få va med också, och hann få iväg ett väldigt kortfattat sms "fölar" till Malin.  

Bettan fick ta över min telefon då jag och Nina behövde hjälpa till att dra lite när Daisy inte orkade få ut bäbis. Kl 21;40 började vi dra. En viss frustration över stoets "krystpauser" som gjorde att även vi fick vänta (går inte att dra om hon inte krystar) 21:52 var bäbis ute!
Jag hann bli lite stressad när hinnan gick sönder innan vi fick ut den, men när vi såg det gjorde vi alla 3 en sista kraftansträngning så bäbis kom ut. :)

Ett supergulligt stoföl!



Living on the edge

Med risk för att göra människor upprörda, snälla missförstå mig rätt!

Hamnade på Aftonbladets hemsida såhär på kvällskvisten... Kikade på "mest lästa", och jag som djurvän berörs på ett visst sätt. 
Ser först rubriken om en flicka som dog efter en 4hjulings olycka. Tänker hur sorgligt det är, undra vad som hände? Var föräldrarna med? Lider med familjen, tragisk händelse!
Sen läser jag en rubrik som får mig att må illa och bli förbannad. Något om flådda igelkottar.... Kunde inte läsa artikeln, knappt rubriken, för jag klarar inte sånthär, mår så dåligt av det!!
Dessa två var de rubriker som berörde mig, trots att jag såg mer om död, men det var i andra länder... Länder som jag tror jag har kopplat bort "dom finns inte". Det är så mycket oroligheter i länder "där omkring", så någonstans har jag inte fattat att det faktiskt är på riktigt, för jag berörs inte av det... Jag skulle nog behöva åka dit för att kunna greppa och förstå...

Men igelkottarna.... Jag blir så arg! Och glad för att jag inte vet vem som gjort det, för då skulle något gå sönder....

Aja, nu må jag sova. Natti!! :)



RSS 2.0