Fullt upp

Nu har det varit fullt upp, men det gör inget, för det är inte längre bara jobb, utan massa andra roliga saker!! 
 
I går var det Möhippa hela dagen! Jisses va roligt de va! Dagen fylldes bla av:
-Dressyrprogram som utfördes till fot på centralstationen (med alla oss gömda på olika ställen, skrattandes)
-Gokart på vatten (dvs små båtar som gick ca 30km/h (kändes fort på vatten) som man körde i en bana i olika heat, sjukt roligt!!
-brottning i sumo-dräkter (som snubblade ramlade och förlorade därmed x)
-Spa, på fågelbro (lyx!!) 
-grillbuffe på nästa superlyxiga golfklubb.
 
Supertrevligt! festen fortsatte långt in på småtimmarna, men somliga behövde lite sömn för att orka med första arbetsdagen efter semestern. ;-)
 
Det blir någon typ av bildbomb senare, när alla bilder som togs kommer ut! =)
Over and Out!
 
 

Räddningshundsutbildning

Var på möte för att får starta räddningshundsutbildningen i onsdags. Är sjukt pepp på att få börja den, då det verkar otroligt häftigt. (dock är sjöräddarna lite coolare då dom får flyga helikopter, men min sjösjuka sätter stopp för mig där)
 
Så, första informationsmötet, kommer dit (Södertörns brandförsvar) och det är sisådär 50 pers där!!! Jisses! Dom har ca 10 utbildningsplatser, så nu blir det till att visa framfötterna!!
Krävs en del saker, ex max 3 årig hund, röntgad UA, och kunna lyfta sin hund en viss höjd. Så vissa föll bort på en gång pga sånna saker, men är många som ska kämpa om platserna!
Nu är det 4 förträffar där ekipagen testas i olika utmaningar och tester, och därefter kommer 10 ekipage tas ut som får gå utbildningen. Så alla kan hålla en extra tumme för mig! Oktober är det som testerna genomförs....
 
Hoppas Hoppas!!
 

Öööööstersund

 
Åkte hemmåt för en snabbvisit nu på min semester. Har dragit igång så mkt kurser och så nu så kunde inte vara hemma så många dagar...
 
Skulle först ha ställt ut henne på lördag, och sedan åka direkt till ösd efter det, men pga noskvalstret så fick vi inte vara med där. Men eftersom jag hade hunnit boka träning med hästen på fredagskvällen så bestämde jag mig för att inte åka upp förrns lördag iaf. Hade kunna åkt fredag kväll, men då hade jag åkt ca 20:00, och förmodligen somnat innan jag kommit fram... Så då tänkte jag att om jag kör fredag kväll kommer jag sova tills 10 på lörag morgon, så då åker jag helt enkelt så tidigt så jag är uppe till 10 på lördag. 
Sagt och gjort.
Packade bilen på fredagen, och fröken C var på hugget
Klev upp strax före 04:00 på lördag morgon, och var iväg ca 4:20. Kändes skönt att komma iväg i så bra tid, och var aktiskt riktigt pigg!
Dock hade vädergudarna bestämt sig för att första timmen skulle gå sakta...
 
Men det blev bättre och bättre fram på morgonen, så gjorde inget att jag fick köra i det från början. kl 06:00 anlände vi till vårat första stopp, Tönnebro. Älskar att stanna där, så fint! Speciellt i morgonsolen!
Till min stora fasa öppnade toaletterna inte förrns 8 på morgonen !? Inte så mkt att göra åt det, utan serverade Copy morgonmaten och tog en "foto-prommis"
 
kl 9 ringde mamma (som då satt i stallet och drack kaffe, precis klar med morgonsysslorna) och undrade om jag hade hunnit åka än. "Ja, jag har ca 50 min kvar".. hon hade inte ens hunnit rida, så hon blev lite stressad. Jag hade faktiskt smsat henne kvällen innan och sagt att eftersom det inte blev utställning skulle jag åka tidigt... Men allt är ju relativt ;-)
 
Fick en trevlig vistelse men lite kort, men blir så när man ska försöka hinna träffa mkt folk på lite tid...:P
 

En såndär effektiv dag

Ni vet när allt bara flyter på och man är sjukt effektiv? Ja, en sån dag har jag haft idag. =)
 
Det är 1,5 timme sen jag slutade, och jag har hunnit:
-Tvätta bilen + alla rutor invändigt
-slängt ihop en makaronepudding
-Badat Copy
-Duschat och tvättat håret
 
De ni!!
Så nu tänker jag och Liten Brun bädda ner oss i soffan och mysa (eh ja, en har hunnit före och sover redan!)
Skönt efter två dagars intensiv stalltvätt på jobbet!! De stackars mattläggarna kämpar fortfarande i stallet (vi lägger in nya golvmattor i alla boxar) men dom ville få bli klara idag så de var så nöjda över att få jobba vidare (och vi över att få gå hem) ;-)
 
Ska ta och berätta om våran fantastiska kväll på Grinda också... men får bli en annan dag
Puss så länge!

ehm, ja... Copy dagens ämne

Som ni vet så är det mkt under seminsäsongen, därav bristande aktivitet här...
 
Så.. Idag är Copys dag, så här kommer vad vi har gjort..
Just idag har vi varit på mårtensbygård och vallat för andra gången. Eva, som driver gården, gav oss otroligt mkt beröm, och vi fick börja valla lösa får, vilket i vanliga fall kräver massa mer träningar, men har man en stjärna så har man! <3
Hon var även lite upprörd över att vi inte var med på Kelpiespecialen, en utställning med bara kelpiesar... Eftersom hon tycker Copy är så fin och hade kunnat vinna. Aja, vi missade den, men ska vara med på den nationella utställningen på Täby galopp om två veckor... Så då får alla hålla en tumme åt oss! =)
 
Men åter till vallningen. I början så är man med ca 4 får i en liten "volt"/inhägnad där man får träna grunderna med att ha hunden på rätt ställe och kommandon. Detta kräver ju såklart mycket från både Copy och mig, och ett stort problem som uppstår är att man har får runt fötterna hela tiden, så det går ju inte förflytta sig x)
 
Idag började vi på samma sätt, men med 5 får! Ganska snabbt sa Eva att vi är duktiga och lyhörda båda två, men Copy är en Ferrari inom vallning, vilket kräver mer av mig än en "långsam" hund.. Sedan bad hon mig flytta fåren från den första fållan till den andra (ca 15 meter "ute i det fria" mellan fållorna). Ojoj tänkte jag. Redan första metern bestämde sig det ena fåret för att sätta fullt sken mot stora flocken som låg och vilade ca 20m bort.. Aja, ett får mindre, men de övriga 4 (mkt väldresserade) fåren lyckades vi få in. Sedan kom nästa uppdrag, hämta flocken på ca 15 får in i första fållan...15 st!!!! Copy stirrade först bara på mig när jag gav  kommandot, hon fattade inte när dom va så många :P
Men vi lyckades (utan incidenter) även med det. Sedan fick vi ta hela flocken och valla en bit bort, runda en sten och sedan tillbaka in i fållan... Det gick det med!
 
Helt sjukt att det fungerade!! Eva sa att det är på nivå för någon som vallat ca 10 ggr...=D
Sen var både Copy och jag helt slut i huvuderna. Men vi blev inbjudna på ett läger (som inga nybörjare får va med på) så får se om vi åker iväg. =)
 
Annars så har Kelpien misstänkt noskvalster.. skönt att veta varför spåren varit sämre nu på slutet... Ska få medicin iaf.. blir finfint det....
 
Om 3 veckor är första träffen för räddningshundsutbildningen, så håll en liten tumme där också att vi får gå. Vore sjukt roligt!! =D
Övrigt så har hon blivit en stadig simmare, som njuter i vattnet!
En blöt puss från djuret!

RSS 2.0