Sitter hos Lovisa

Nu sitter jag hos lovisa och pluggar, och hennes föräldrar försöker övertala mig att komma upp och sitta med dom. Nä, jag sitter gärna kvar på nedervåningen och får alla läxor gjorda...
Lovsa kommer nog snart, hoppas jag, för det börjar lukta ljuvligt av mat nu!! =)
Spanade dessutom in två nachospåsar när lovisas pappa, Otto, kom för att försöka övertala mig att komma upp. =P

Sista dagen, längtar tills ikväll när vi ska baka och i morrn då vi ska äta det vi bakat! =D
Mumma!

Sista lilla dagen

I morrn är det dags.
Studenten!
Känns skrämmade.. Kommer sakna alla sjukt mycket!
Det känns lite jobbigt att behöva komma tillbaka. Men å andra sidan så kommer jag behöva va här 4 dagar till, och efter alla dessa 3 år så gör 4 dagar inte så mycket!

Skrämmande....skrämmande....
Mina kära åsarnabor är väll dem jag kommer träffa i framtiden, övriga lär ju försvinna, tråkigt nog!

räser

Tänkte ta och kladda ner ett snabbt inlägg.
Inatt har jag sovitute i tältet, var riktigt mysigt, för jag sov i ett hål (i tjockamattan) så alla rullade ner till mig ^^
Premiär igår av På Andra Sidan Dörren.. De gick väll bra, förutom att nån började brinna, nån ramlade, nån fick inget syre då elden slukade allt och nån fick knäskålen ur led.. Menmen.. sånt som händer, eller?
Tänkte att vi skulle lyckas idag!!
Gick iaf bra för mig, sminkade klart alla med rekordfart och blev galet snygg som fjortis^^

Men, nu ska jag försöka skriva klart min analys av olof palmes tal innan alla barn kommer...
Kom ikväll elr i morrn och titta!! =)

Missa inte

Snart är det dax, och idag i tidningen får ni lite mer information
http://op.se/kulturnoje/allt/1.3232924-cirkuskatter-till-originalmusik

Jag har sovit mycket sött på cirkusen i natt, dock var det väldigt kallt inne i hallen eftersom dörren var öppen, så jag fick sätta en stol utanför för att lyckas stänga den lite iaf.

Ja, myspys. Ska sova där inatt också, men har hört många som inte ska sova där inatt så får väll ha lite koll så det inte blir ensamt. Ska ut nu på en gång och sätta mig och plugga.. Se om jag kan komma igenom allt snart! Har iaf skrivit klart mitt tal idag, snart skrivit klart historian och pluggat inför provet i morrn. Så nu hoppas vi.
Blev dessutom intervjuad av ÖP, så på måndag kommer det stå om Mig, Lovisa, Anton och Arvid.

Inte enligt planen, så mycket bättre

Ja, jag vet.. Nu sitter jag här igen och ska förklara mig varför det var flera dagar sedan jag skrev.. men vad finns det att säga? Ni vet ju hur det ligger till, skolan dödar mig, och ni minns kanske min lycka över att historiakursen var klar? Japp, den varade tills igår då min historialärare kom och gav mig en extrauppgift...!? Ja, jag lämnade ju bara in sista uppgiften för några månader sedan så det är väll dax att börja titta på dem nu..

Ja, men nu till det roliga!
Vi har haft rep och träningar, för på fredag är det premiär, PÅ ANDRA SIDAN DÖRREN!
Namnet är så bra, så passande, och igår skulle jag förklara alla sminkbyten för Erika, så vi satt i tältet och såg hela showen.
Det är underbart! Jag går in för min 2 minuters roll med full slagkraft! Laddar och laddar, för en promenad, men alla laddar, och när alla laddar då laddar även jag och vi är så laddade!!!
Igår tog jag årets stora beslut. Idag flyttar jag ut till cirkusen!

Det är ju där jag vill vara! Så jag, cykeln, sovsäcken, sminkväskan och garderoben förflyttar oss nu... Och nej, jag ska inte glömma kudden! =D

Undra varför jag är på skolan idag...?
Jo, nu minns jag, jag har inga lektioner, men idag tänkte jag ta och utnyttja det faktum att jag har lärare eftersom jag även fick en svenskauppgift som bara känns omöjligt.. Fattar ingenting...
Och på fredag ska jag på dollarstore, har fixat så jag kan ta bilen till skolan bara därför... Och det faktum att jag ska till åsarna och skriva prov, och bussen gick hem 18:30, vilket är då jag borde ha sminkat klart hela första akten...
Nä, nu bjuder jag på några bilder från rep mm för PÅ ANDRA SIDAN DÖRREN




KOM KOM!
Biljetter finns i cirkusvagnen på stortorget eller på We. =D

Island... igen

Jag förstår inte hur mycket lava island ska spotta ut!? Aja, nu går de ju flyga runt iaf.
Idag var jag i stallet, och red Saga. Hon var lite spänd första stegen, men blev sedan fin och jag gick upp på terrängbanan för att galoppera lite på vägarna runt där..Traven var helt fantastisk, men sen i och med att jag la galoppskänkel bockade hon och avslutade med att resa sig.. Första gången tog hon i för mycket, bärjade göra kostiga (ansträngda) ljud i stegringen, och fick börja backa för att inte tippa över... Sen gjorde vi om det 3 ggr där uppe innan jag gick ner på planen för att försöka där istället.
Hon gick kanonfint, mamma skrek lite på mig, och jag rullade i galopp, sen appro på ingenting drog hon en ny bockningsserie. Mamma började skratta och jag vart måttligt förvånad, den kom från ingenstans! Sen var hon fin igen!

Myskatterna!

Sedan bar det av till cirkusen, där jag satte igång ett helt gäng med ledare på tältbygge. Ett tag var vi typ en ledare/pinne, dvs typ.. 13-15 ledare! =P
Vi var mycket duktiga, och efter att ha smikat ett helt antal barn/ledare inför akt två så känns det som att jag har lite koll. Sedan fick jag gå ut och titta lite i tältet. Tyvärr missade jag "mina" barns nummer, och det lät som att det inte gick så bra, men jag tror att de var bra iaf, dessutom är det rep, så det ska inte gå bra än! Men sen fick jag se Helenas och Dannes nummer. Jag blev först lite förvånad över hur "vågat" det var, och sedan satt jag bara och log!!
Helt fantastiskt var det, och man blev riktigt glad av det!
Fick även se lite av kusinen och Tova... Deras Kemi är fantasitsk, såsom deras nummer!! Ni som missar akt två nästa helg, ni kommer missa något, och ni som ser det, ni kommer få skratta åt Hatt, och njuta av asså åååh! Jag kan inte sätta ord på Danne och Helenas nummer, men jag fårstår Helles smeknamn på det!
Nä, jag vill se de igen, allt flöt så fantastiskt, cirkus och skådespeleri, Nycirkus... Vackert!!

Åh, vad jag älskar cuirkusen.. Satt och sa idag att jag kommer försvinna nästa år... Hur ska jag klara de!? Tror att jag kanske måste behålla mina klot 2:or, och börja i akro... (om jag blir kvar i stan)... Måste nog bli så, hur ska jag kunna vara i ösd och lämna cirkusen!?
Måste dessutom sova där, tänkte va hemma och plugga, men jag måste va på cirkusen..! <3

Stockholm!

Här kommer en bildbomb från torsdagen i sthlm.
Min dag började 02:50 då jag klev upp, 03:30 åkte jag till svensta, och där åkte jag Emelie och malin vidare mot bollnäs för att hämta Uli och sedan sthlm.
Det började med ett stopp på Hööks där lite pengar spenderades ;P
Sedan Polisrytteriet, otroligt häftigt att va där!!
 

Sedan blev det dax för lunch, och den åt  vi på ryttarstadion!! Mer specifikt på ett terränghinder. Vi satt och tittade på när K1 och polisryttarna tränade sina hästar. =)

Sedan åkte vi vidare till kungliga hovstallet. Där fick vi se kungens hästar och vagnar som han använder när han vill åka någonstans. Tyvärr hade de ett stort problem.. De hade inga hagar! De nya reglerna om att hästarna måste ha hagar har gjort att de tvingats sätta upp tråd inne på grusgården, och ja, de kallar de hagar... Och hästarna är ute ca 1 timme/dag...
Det syntes på väggarna att de gnagde, menmen, de letade efter en bättre lösning, och alla hästarna är på bete under sommaren. =)
Detta är bröllopsvagnen, dvs den som både kungen/silvia och Victoria/Daniel har åkt i när de gifte sig! =)
Marmor på väggarna^^
"hagen"

Galet snygga selar!!! Fanns både guldiga och silvriga. Mycket vackra!

Uli och Oskar, den övergivna katten som fick bli stallkatt på hovstallet.. Snacka om att byta upp sig ^^

Ja det var en mycket härlig dag, trots extra lång tur genom sthlm när vi försökte lista ut vägen...=P

Lite uttråkad..

Nu har jag pluggat en hel dag igen, men det var en dålig pluggdag, ni vet, när man måste kämpa för allt, och flytet kommer aldrig...
Jag har iaf presterat några sidor kemi, så har jag planerat med Lovisa att NÄR jag är på skolan på fredag ska vi ta hjälp av pojkarna och skriva klart den. =)
Gruvar mig som in i bomben för morgondagen då jag ska sätta mig i bilen 03:30 och köra... Jag har iaf fått låna pappas bil, den är lite säkrare...

Nä, nu börjar det bli dax att dra sig mot stallet för möte, och sedan cirkusen för rep... Se om jag smittar ner alla eller lyckas hålla det för mig själv ^^

Hemma iaf

I går kväll tog hostan en riktig attack mot mig, och jag har vaknat mycket under natten i hostattacker, trots dubbel dos hostmedicin innan jag gick och la mig...
När jag vaknade i morse rann näsan och jag hostade massor, då bestämnde jag mig för att det kan inte vara hela världen om jag missar opponeringen idag...!
Min tradition brukar vara att jag går tillbaka till skolan för tidigt och blir segsjuk i nån vecka, de har jag inte lust med nu, så hemma nu och sen ska jag på stallmötet och cirkusen.. Det får räcka med aktiviteter idag..!
Jag gruvar mig lite för morgondagen, då jag ska sätta mig i bilen 03:30 för att åka mot svensta (åker lite tidigare för jag misstänker jag att jag kommer va trött och vill ha möjlighet att kliva ur bilen och andas lite)
Kommer bli en jobbig morgon, men sen kan jag ju sova/plugga hela vägen till och från sthlm...
Aja, önskar att det inte var hemma jag var, utan med världens bästa Saga, men om 2 veckor så kommer jag va där hela tiden!!! =D

Underbara Saga som dricker ur kranen ^^

Stolt...eller nått

Man känner sig ju lite stolt när man ligger här bland snytpapperna och har lyckats skrivit ihop hela 1588 ord på uppgiften! Så efter mycket slit fick jag nu skicka in den (skulle va 1500-3000 ord).
Så nu tänkte jag äta något, göra lite matte om jag lyckas och sen sova...
Morgondagen ska spenderas på skolan, sedan på stallmöte, och sedan på cirkusen... Sen måste jag nog sova eftersom jag ska åka 03:45 från ösd på torsdag morgon....
Sthlm är det som väntar, och polisrytteriet... Sen kommer jag väll hem någon gång på torsdag natt... För att förhoppningsvis kunna jobba hemifrån på fre morgon!

Sen är denna veckan slut, och den sista skolveckan knackar på dörren... Jag blir typ rädd...
Jag måste göra svenskan (som jag ännu inte fått av min lärare)
-Kemi, insändningsuppgift, muntlig redovisning 5-10 min, prov på övriga kapitel... ja ni hör juh!
-Matte E, ett försök att klara provet på detta kapitel + omprov på förra kapitlet...
-religionen, få det sista gjort
-estetisk, eftersom jag missade i måndags så ska jag göra en målning och redigera bilder + allt de som ska göras den veckan.
-datorkunskap, skriva prov...
-slutlig inlämning projektarbete.

Allt detta på en liten pluttig vecka... Fråga mig inte hur jag ska hinna, för det vet inte jag heller, menjag tror att jag har lite hopp om livet...lite...

Idag kom Casper fram, "min" gulliga lilla pålle har nu blivit stockholmare, typ, men han kommer få det sjukt bra där, det är jag övertygad om.. var tillomed in och tjuvkikade på deras FB... grööönt gräääs! =)


Back in the days! <3

Läskigt...

Ligger i soffan (vilket jag gjort hela morgonen sen tandläkaren ringde och väkte mig kl, 07:30)
känner att hjärtat pumpar onödigt hårt, sådär att man känner det mot revbenen, som efter intervaller...
Mätte pulsen för 30 min sen:110
så mätte jag den nu igen: 120!?
Jag trodde inte jag var så sjuk, efter gårdagens matförgiftning mådde jag inte så bra (låg och kräktes typ var 10 min tills hela magen var tömd) Men i natt har jag fått sovi ostört hela natten och just nu känns det bara som en vanlig förkylning, frutom att hjärtat har frispel...
Undra vad man ska göra åt sånt..?
Lugna ner dig nu hjärtat, de e faktist ganska jobbigt när det dunkar och slår onödigt hårt och jobbigt!

Här är våran nya hästtransport som vi har köpt!! =)
Den är riktigt snygg, och de har förstärkt allt innuti, flyttat mittenbommen så ena sidan är bredare, och gjort krokar på andra sidan =)

Blir liiiite avis!

Tova, du är nog en av de snyggaste, och fotomodell MÅSTE va ditt framtida yrke.. Eller designer... eller... ja finns mycket, men jisses vad snygg du blir på bild!

missbrukar kanjang och har hopp om livet

Jag har ju varit halvförkyld nu sen forum, men i morse när jag vaknade var det inte okej!
Jag klev upp i natt av att jag kände hur det rann från näsan...
I morse klev jag upp, och efter de första stegen fick jag en puls på galet mycket, och hjärnan kändes trög..
Jag hatar att va hemma från skolan, att inte få göra allt jag måste göra...
Men jag fick ge upp idag, idag när det är enda dagen på veckan som är full av lektioner/prov/betygssamtal...
Har iaf skrivit klart projektarbetet, ringt och bokat massagen, och sovit en stund extra.
Nu ska jag ta tag i fördjupningsuppgiften, för både den och insändningsuppgifetn måste bli klar denna vecka för nästa vecka måste jag göra slutprovet i kemin, och det kommer inte bli roligt!

Jag hade iaf en trevlig bal med mina skidisar, men det bästa var att få komma hem och mysa med Ninja.. Sängen är så tom utan henne! =(
Söndag morgon tog jag och Lovisa en mysig morgonpromenad, och sedan lite frukost. Sen kom Anton inglidandes och de packade ihop..
Nä, nu må jag fortsätta med fördjupningen...=/

Glömde jag berätta!?

Jag klarade hästskötarexamen!!! =D
Jag var så sjukt nervös, men det gick ju bra, Uli sa att i ridningen och longeringen var jag klart bäst av alla!
Dock glömde jag ta in hästen till mitten i longeringen de första två gångerna, men sen kom jag på de så han hade väll överseende då! =)
Dom som longerade "min" häst innan mig fick inte den att trava, utan bara springa, och ingen fick galoppera den, för mig gick den lugnt och fint och jag kunde galoppera den ^^
nä, bra, men nervös dag! =D

358 ord...1142 kvar...

Sitter och skriver och skriver på fördjupningsarbetet i Kemi.. Det svåra är att hitta all info, och framförallt förstå den eftersom det bara finns på engelska..
358 ord är allt jag lyckas åstakommit... absoluta minimum är 1500...
Googla på PCR så förstår ni....

Idag började jag med att åka tidigt till stallet och fixa morgonen (kl. 07:30 var alla hästar ute-även de som åt morgonhö inne...)
Sedan en promenad med Saga och sadelprovning.
Så nu är våran dressyrsadel på omstoppning men fantastiskt nog så låg båda mycket bra, och dressyren ska bara stoppas om så den passar henne nu när hon ska bredda sig! =)

Kan avslöja att det luktar blöt hund.. Mysigt när det regnar och Ninja rullar sig i gräset! =P Men skönt att ha henne här, för det känns som om det var länge sen!

Ja, sen åkte jag på skolan, fixade sånt och sen hem igen, så nu sitter jag här...
om 15 min ska jag se NCIS, men ska försöka läsa lite mer först!

Blev lite less på min svenskalärare som jag tjatat på om att få alla svenskauppgifter... I dag hade jag fått ett mail där hon skrev typ " jag hann inte fixa några fler uppgifter nu innan jag åker bort, men jag kommer hem 23 maj så du hinner nog göra dom då"... Ja förutom att det känns lite jobbigt att få en drös med uppgifter sista veckan!!!
Aja... för försöka va klar med allt annat dådå... (önska mig lycka till) gör iaf bara kemi nu, sen matte... och sen den sista svenskan då...

I morrn åker denna på igen!! =D

Hästskötarexamen

I morrn är det dax.
Den skrämmade hästskötarexamen...
Va i stallet nu och knoppade saga på 10 min (hon har bara 5 knoppar då en del av manen är avskavd, men klarar jag den på 10 så kan jag göra 2 till på 15)
Jag är sjukt nervös, men hoppas på att mina kunskaper räcker till..!
Har även pratat med Malin, ang sthlm, och det lutar åt att jag åker i ca mitten på juli och stannar så länge som möjligt. =) dvs tills skolan börjar (om jag kommer in) 29/8..
nä, nu ska jag sova, har lagt mig ca 12 2 nätter, och i morse försov jag mig en timme. DET får inte hända i morrn, så gonatt! =P

Bilder från mösspåtagningen


Mösspåtagning!

Idag var det mösspåtagning, och det pirrade massor i min mage, av förväntan!
Vi ville ha de simpelt, så christina fick prata lite om oss, och hade såklart letat fram bilder från 1:an..
Anton tog helt klart priset på gulligast+största förändringen! =P
Sen gick vi in och åt tårta och drack Pommac, och alla tvåor stod och dreglade bakom oss ^^
Så, nu ska jag leva i min mössa! =D

The song

Här är låten vi dansade till..
Hur snygg e denna brud inte!?
=D

Vårforuuum!

Ja, vad säger man...?
GALET!
Ja, det är ordet... allt är galet..
Torsdagen började med att Jenny hämtade mig i svensta och vi drog oss iväg till Åsarna där vi fiskade upp övriga och åkte till skalet. När vi parkerade för att hämta nyckeln blev vi påbackade... Ja, "perfekt början på en helgalen helg".
Drickan åkte fram redan i bilen, och till kl 17:00 var alla lite lulliga!
Sen var det dax för första kvällen, alla var galna, jag fick lära mig en cool dans och ja...<3

Första kvällen gick jag och Jenny hem efter 10 min på skalet och dansade sedan i våran ensamhet i underkläder i ca 2 timmar...x)
Sedan rullade dagarna på (allt för fort) och vi körde på outfiten girls in black lagomt till after ski´n...


Kan ju bara avslöja att när man vaknade, ca 8, så började dagen med en "återställare"....
Så lagomt till after skin (15:00) var alla fulla igen...=P
Väl inne blev det några shots, så vägen hem var inte rak...

Dagarna var på detta sätt... Det var galet mysigt och jag fick träffa många nya människor!
Tyvärr hände det ju en del saker, som fyllekörning+ påkörning av bla en jag känner =(
Ca 3 hus ovanför våran stuga började det brinna (som ni kanske vet) och en stackare blev kvar inne..

Men vi har iaf haft edt mycket bra, och våran stuga låg ca 2 minuters promenad från hotellet, så vi hade det riktigt kanon...
Såhär en dag efter så är jag galet partysugen! =P

Hm.. Lite efter

Jo men jag vet att jag är dålig på att blogga..
Men ni ska bara veta... Igår bröt jag ihop när jag försökte göra MaEprov.. tårarna bara rann = jag blev förbannad... Det är inte sån jag är..! Jag ska klara detta, jag ger mig inte... Det är så sjukt mkt med skolan nu!! =(

Aja, nu känns de lite bättre... Men fortfarande mycket att göra!
Men så får jag lite dåligt samvete.. Jag lämnar cirkusen mitt i värsta stressen.. När Helle och barnen behöver mig som bäst, då är jag borta...
Nu är det forum, så jag missar både träningen och träningshelgen, sen den 19:e har Uli bestämt att vi ska åka till Polisrytteriet, så då missar jag ju då också...=/
Men, bakis eller ej, ska jag iaf närvara på föreställningarna!

Känns skönt at få åka bort nu.. Känns som om jag behöver de.. Behöver känna lite glädje.. Den har som blåsts bort...
Nä, nu ska jag fortsätta med min analys av kissies blogg, och blomsterbos, och den tredje vet jag inte vilken det blir än, men det blir också nån cool! =P
Aja.. Forum i helgen, det är där allt kommer hända, jag kommer dock plugga på dagarna, men om kvällarna......

jaaaa!!!!

Kollade precis efter resultatet på omprovet jag gjorde i Kemi B, och JAAA, 52/70!!!!
dvs, godkänt! =D
grymt skön känsla...
Det som är lite tråkigt är att det enda jag gjort på detta lov är Kemi, jag hade behövt även matte, svenska, och spanska...Men jag har skrivit labbrapporter för labb 1,2,3 och 5.. 4:an är påbörjad med grymt svår så jag måste prata lite med våran lörare för att få hjälp, men det är "bara" teoridelen kvar på den. 
Så nu ska jag äta lite lunch, sen sätta mig och skriva labbrapport 6, så långt jag hinner eftersom jag har fodringen i stallet så måste jag ju tid till...1630, kanske lite senare för jag gissar att alla vill ha sina hästar ute en stund. Aja, jag ska iaf köra lite traktor, för jag har kvällen också så d¨å ska jag passa på att fixa mist ett till hinder så är jag snart klar med de också. =)

Livet känns bra just nu... Spanska är nästan klar, om jag sätter mig en timme så är den klar sen. 
Kemin ser jag iaf ljuset i tunneln. Matten kommer jag fixa om jag bara får hjälp nu.
Svenskan e också bara en liten skitsak som ligger. Jag ska spela in ett ljud och analysera tre bloggar, sen är jag klar med den.
Häst... Jag börjar bli nervös! Hästskötarexamen om 2 små veckor.. (-3 dagar) Men Uli säger att jag kommer fixa den om jag bara kan hålla nerverna i styr och göra som jag brukar... Mina nerver + i styr= ej sant.. Men får ju försöka iaf. =) Gruvar mig mest för att köra till vålbacken, för jag e inte säker på att jag hittar! x)

Aja, nu bjuder jag på bilder från skolan, bara för att jag sitter på skoldatorn.
 
Lillprinsen ^^

RSS 2.0