Yran!

Åh, tittade på spelschemat för Yran, snacka om att jag hade velat gå!!!! =O
Är ju typ helt underbart perfekt i år.. SUCK!
Nä, jag ska inte sörja, istället får jag vara här, i solen och värmet och mysa med Hästarna!
Saga har varit klen, men är bättre igen och idag blev det premiärdopp i Poolen.
Luckas(Tinnes pöjk) försökte skvätta ner mig, så vi hade vattenkrig!
Bra dag!! =D
http://www.storsjoyran.se/artister-2011/spelschema/
Ja... Drömma kan man ju alltid göra...

Om ni inte vill läsa om hästar är ni välkomna åter i september

För så länge jag är kvar här så kommer de allra flesta inlägg innehålla hästar, eftersom jag bor på en hästgård och jobbar i ett stall.
Trivs som fisken i vattnet.
Snart ska jag och Weltman ta nästa steg, byten i vart 4:e.
Missförstå mig rätt, Weltman har gått Grand Prix och har inga problem med galoppiruetter eller byten i varje.. Det är inte du, det är jag.
Ja, det är jag. Jag hinner inte med i byten så ofta, och dessutom struntar vi i piruetter och liknande. Har utvecklat mig till en nivå där jag gör lite öppnor och slutnor (i galoppen) Bra att träna på en häst som är expert!
Ja, inläggen kommer bli längre, men komma mer sällan eftersom jag oftast är trött, och lägger mig i sängen med en film, eller umgås med grannarna... Men de blir långa eftersom en dag hr är så händelserik!!
Jaha, sammanfattningar då, ni får säga till om ni vill ha mer utförligt om något.
Hoppning - Ja, jag och Saga tog och hoppade lite, och Jennie fotade ( och skrek lite på mig). Askul!! 95 cm har vi kommit upp i (med kapacitet för mer!)
Hingstar - Highcruser och Hot Shot har vuxit i mina ögon. Idag har det skött sig exemplariskt till, i och från hagen (och i boxen för den delen) Mycket stolt över de små testosteronbomberna! =)
Highcruiser
Saga - Sköter sig nu mycket bättre även när hon tvingas stå flera meter ifrån Palma, och dessa två damer har även börjat släppt in Sunnie i sitt gäng... Men Saga vägrar fortfarande saltsten...
Träningsverken - Börjas släppa lite smått, men axlarna är fortfarande tunga efter allt mockande och sopande...
Livet - Jag är nervös och vet inte hur jag ska göra med allt vad skola heter, men jag har nog bestämmt mig för att vänta till 1/8, då antagningsbeskedet kommer. Tänker inte oroa mig eller försöka hitta lösningar innan det!
Bjuder på hingstarna, filmer!!

Ja, nu blev det några filmer, och dessa är från hingstvisningen på Stjärnborg tidigare i år. De var många fler med, men dessa 4 är de som står här på gården =)

Sitter på diskbänken, iförd ridbyxor och väntar på pannkakorna

Jaa... Så är det.
Jag ska väll erkänna att jag såhär i väntans tider äter en och annan naturgodis..
Tänkte att jag skulle byta havregrynsgröten mot något annat.. i alla fall denna måltid.
Dagen har varit underbar, trots regn och blåst.
Dagen började med sovmorgon för min del, så när jag kom ner kl 9 var det bara att göra i ordning Weltman och ta ett pass i ridhuset.
Hans galopp är fantastisk, och där sitter jag och njuter, samlar, ökar och samlar igen, och här snackar vi stillastående, full fart, stillastående.
Passade även på att göra några galoppombyten, vart tvungen att titta ner och kolla om vi hade bytt, jag märkte det knappt! =P
På lunchen red jag Saga, ochdet märks att jag rider med mycket ben här, för Saga är fantastisk, på en gång!!!
Vi jobbar på att öka lite nu, och ja... Hon har fått klart bättre balans!
Ska snart hoppa lite med henne för Flo, fast först ska jag pröva lyckan för mig själv i ridhuset.
Btw, ridhuset är där vi måste rida nu, för delar av underlaget är bytt inför hoppträningen för MARIA GRETZER på söndag-måndag!!!!!!!
Jag kommer spendera dagarna i ridhuset och titta då, och använda hennes övningar och hoppa massor! =D
Ja, kan man annat än att älska detta ställe!?
Jag älskar allt förutom de 4 åriga hingstarna som inte riktigt kan kontrollera sina hormoner...

Hjärtat mitt!

Idag pallrade (läs vandrade lyckligt) jag mig ner till stallet kl 9, för att undersöka om någon skulle rida så jag kunde följa med med Saga.
Zoorba fick bli den lycklige och jag fick träffa en av mina medarbetare, Fälttävlansryttare, precis som Jennie som också jobbar här!
Vi red runt galoppbanan och Saga var fantastisk, och hon sa (inte Saga alltså) att det var skönt att jag också är "fälltvlansryttare" så jag red på lite... Jag tyckte jag red så lungt och fint..x)
Sen kom vi tillbaka och gav oss ut på Chessman och Weltman..
Jaa, Weltmannen är mitt hjärta! Vi galopperade (mycket mer samlat nu) med lätthet, med hans fantastiska och stora underbara gång...
Nu när det är "riktiga" hingstar (hingstiga hingstar) på gården uppskattar man Welten ännu mer!
Ja, efter det var det lunch (eller ja jag jobbade inte idag men det är så underbart så jag kunde inte hålla mig borta).
Lät Saga vara inne över den så hon fick 3 timmars vila i boxen med hö, hon går ju ute hela nätterna (vilket är bästa tiden på dygnet här) och för att orka tränas så slipper hon de hetaste/flugigaste timmarna ute. =)
Fölhagen, i hagen ovanför (med kullen) går Saga. =)

Träning och åktur

Igår blev det en blöt och ensam terrängträning i Åsarna, men lika glad var jag och Saga för det! Uli tyckte vi var så duktiga så vi fick prova nya stora och avancerade (enligt mig) hinder! (bla ett plank i brant nedför!)
Jag är jättenöjd!!
Sen åkte jag till Jenny och Lisa för övernattning, filmtittning och massa snack! (och fästingsborttagning)
Klockan 8 var Saga åter igen redo i transporten och vi åkte vidare!
Klockan 14:00 infann vi oss på Stjärnborg och den nya Karin (Östersundsbo) kom och välkommnade oss och visade vägen.
Efter en kisspaus (som Saga utnyttjade för att rulla sig) i en box så fick hon gå ut i stora hagen med en kompis för att vara sällskap hela dygnet.
De båda flickorna fann varandra, Hästen (vars namn jag inte kommer ihåg) sprang först och Saga efter, runt runt, bockandes...
Ja, dom e lyckliga iallafall, och Saga vände inte ens på huvudet när jag ropade (i vanliga fall kommer hon galopperandes)...
Det är iallafall galet skönt att vara här, och jag längtar tills morgondagen då jag ska sitta och spana på alla och undersöka alla rutiner!
Saga och hennes nya polare...Söta dom e! <3

Ett öga rött

Mjo, kort o gott så skulle jag skriva fast en planka, men  när skruvdragarn började snurra gjorde även plankan det, och där var mitt öga...
Så nu är det en repa i det, och efter många funderingar bestämde jag mig för att fråga sjukvårdsrådgivningen vad jag skulle göra.
De skickade mig till akuten och där kostaterade en ögonläkare att det även var rivet in på hornhinnan, men eftersom jag kan se bra och det mesta var rivet ute i ögonvitan bestämde hon att jag skulle smörja med en kräm (läs: spruta in den i ögat) 5 ggr/dag och låta det läka som vanligt..
Lite tråkigt är det dock att krämen e "vaselin för ögonen" och det fastnar i skrapet så de inte ska skava så mkt... Jättebra tänkte jag, bara för att inse att repan på hornhinnan nu gör sig hörd eftersom allt blir suddigt...
Så nu får jag inte köra bil, men i morrn struntar jag i krämen för jag tänker inte cykla upp till stallet i stressen... sen är de ju pappa som kör till sthlm!
Aja, bild kommer, men halva ögonvitan är helröd nu...x)

Antagningsbesked 1

Helt otroligt, kan nästan inte tro att det är sant, men nu är chansen ganska stor att det bli uppsala för mig till hösten!
Känns overkligt!
Civilingenjör... Mjo.. =D
OKej, det är ju såhär, jag är ju antagen till Ekoingenjör i Östersund, och har en reservplats till Uppsala (och till övriga) men jag har plats nr 29 i kön, och det är ju ingenting!!!
Jag är ju garanterad Ösd, men kommer jag in där så blir det där jag hamnar!
Till veterinär och djursjukvårdare har jag plats ca 500, lite längre bort..=P
Så 1 aug ska man senast ha tackat JA om man vill ha en plats (vilket jag redan gjort), så efter det får jag veta om det försvann 29 st av de ca 100 st framför mig i kön.... Känns inte så långt borta...
Bostadskö, här kommer jag!
Länken till vad man läser om man läser Civilingenjören : http://www.teknat.uu.se/cms/node691

Bilder från förr

Hittade bilder som väcker många minnen, och trots att de kanske blir några sura miner nu, så måste jag visa dom!!
Skulle kunna visa en miljon bilder från våran galna och roliga klass, men får begränsa mig här...=P

tänk vad tiden går...

Helt plötsligt är gymnasiet slut, och helt plötsligt hela sommaren efter gymnasiet!
Nu väntar ovissheten, men jag saknar det, jag saknar skolan, de självklara dagarna och alla vänner omkring sig, varje dag!
Jag saknar min klass, Lovisa, Anton Arvid och Erik... Jag SAKNAR dom! Varför bor ni så långt borta!?
Nu åker jag till Stjärnborg... På Fredag åker jag... När jag kommer hem? Ingen aning, men jag stannar iallafall minst 5 veckor.. Sjärnborg är underbart, men jag SAKNAR Lynn och Ninni där.... Varför försvann ni från gården!?
Jag och Saga, vi är ett bra team, och vi börjar resan med att stanna till i Åsarna...
Där skulle jag bott... Där bor ALLA!
Jag ska iallafall få bo med Jenny och Lisa... Jag saknar dom också, tär jag gick i 1:an brukade jag bo med dom, och det var underbart! =D
Jag saknar 9:an, våran klassfest på en strand i lugnvik... Kan fortfarande höra "det var en gång en kråka...." Det var Emil som sjöng inne i skogen...
Det var tider...
Jag saknar det, men det ska bli spännande nu, nya tider... Ovisshet...
Så, när vi går på temat minnen, känner ni igen matilda...?

Regnet det bara öser ner..

... och jag tänker på de tidigare dagarna d¨jag har suttit och beklagat mig över värmen...
Fast nu är det ju 20 grader, trots regnet, men det regnar...
Jag funderar på att plocka fram jordgubbarna från kylen, sätta mig på balkongen och känna den ljuvliga luften som blir av regnet! =)
Men, ibland är det bra med regn, inte bara för att det blir fint gräs igen, utan för att det blir färre flugor (just nu iaf), och man får ett ypperligt tillfälle att dammsuga, skura, och annat småfix man skulle ha gjort tidigare!
Ha en skön dag i regnet allihopa! =)

sista turen

I onsdags (ja jag vet, ja e lite sen..) gick jag och Ninja våran sista tur tillsammans på flera veckor!! =(
Jag åker ju till sthlm och kommer inte träffa henne på ett bra tag!
Vi firade det med ett bada lite =)
Sötninja! Hon blev lite varm, därav badet....
Det ska dock bli galet roligt att åka till sthlm igen, speciellt nu när det går så fantasktiskt bra med Saga!
På FB finns nu en film från en av våran träningar för Hans! =)

Bad och nostalgi

Mamma och jag åkte till Andersön och jag tog premiärdoppet i storsjön... Det var kallt, men när det är 25 grader i skuggan så var det välbehövligt.
Hurtbullen (mamma) tog och sprang ett varv runt ön också... Ja det gäller att göra sig av med överskottsenergin...
På vägen hem åkte vi förbi stallet där Alouette stod i början av sitt liv (från 6 månader tills de flyttade till frösön när hon var massor med år)
Ovan: Stallet, mysigt, dock används de som loppis nu, men mycket härlig utsikt!
Nedan: Alouettes box! Eller ja, det är inga väggar längre, men bjälkarna var hörnen på boxen..
Ovan: Här, bakom stallet, hade de sina hagar, massor med gräs på sommaren, och en stor yta!!
Nedan, ni ser stallet, ända därifrån och ner på vägen (där jag tar kortet ifrån) var hagarna, och de två husen jag ringat in fanns inte på den gamla goa tiden^^

Recention

Hade nästan glömt... Love and other drugs..
2,5/5 p... Inte mer.... möjligtvis en 3:a.... eller nä, kanske inte..
Jag tyckte den inte var så bra... roligt ibland, men handligen.. Nä tyckte det saknades..
Ingen film jag kommer se igen (ni som känner mig vet att jag ser alla filmer typ 10 ggr)
Rekomenderar den till de som har extremt tråkigt och verkligen inte kan hitta någon anna film.. Men inte till någon annan..

22:00 tv3

Jag vet vad jag ska se ikväll.....

bra jobbat, östersund!

Idag har jag blivit arg i trafiken inge mindre än 2 ggr, men jag måste ändå ge Östersund lite beröm.
Trots mina 2 incidenter så tycker jag alla har blivit riktigt duktiga på att inte stå för korsningarna när det är kö från stan->frösöbron.
Åter till incidenterna..
Efter att morgonfodrat i stallet åkte jag till Maxi för att handla, och med en full kasse i baksätet åkte jag hemmåt.
På vägen hem åker man förbi tennishallen, och många har säkert sett att de håller på att bygga om där, så de som ska svänga från vägen nerifrån, och till vänster får ta en konstig kurva (lite längre kurva)...
Jag kommer där, har en bil bakom mig, och kör rakt fram dvs de som kommer "från stan" ska lämna mig företräde.
Så kommer det en bil från höger som skyndar sig över innan jag kommer, vilket inte gör mig något, men när jag är framme vid korsningen kör någon idiot ut rakt framför mig, och med en släpvagn så han kan ju aldrig ha trott att han skulle hinna över... Måste ha trott att de va högerreglen elr nått..
Jag fick ställa mig på bromsen, maten flög, och tankarna gick till att ställa sig på tutan men nej... Tog ett djupt andetag, lät bilen passera och åkte sedan vidare.... (vuxet eller!?)
Andra gången var när men bil tutade bakom mig när jag körde "endast" 30 Km/h, 40 m från ett rött rödljus... Då tryckte jag på bromsen i stället, bara för att reta dom lite..^^

trött lördag

Idag har jag somnat vid olika tillfällen.... har varit så sjukt galen trött!!
klev ju upp 7 för att vara med på städdagen... Sedan hem och göra sig i ordning för Novas 2-års kalas (min kusin), så mkt för att göra sig i ordning, jag somnade...=P
Efter kalaset kom jag hem, gick med Ninja 10 min, kom hem, somnade...=P
Nu börjar jag dock bli lite piggare i kroppen, så var ute på kvällsprommis med Ninja i 1 timme, kastade boll och myste i det underbara vädret!
Sedan gick vi förbi Remonthagen, och jag tycker det är sjukt deprimerande att de ska göra massa hus där... Där man brukade åka skidor på vintern...
Menmen... Det är sånt som händer...

fredagkväll

Jag pallrade mig på Linn, och med (väldigt) lite övertalning så drack även hon. ^^
Sen tog vi bussen mot Tim, där även Danne, Manne och en brud var. Fråga inte hur vi lyckades, men Linn sa "ska jag plinga" jag var inte säker på vart vi va, men jo, vi plingade, och vips så hade vi klivit av 100 meter från Tims dörr! =P
Det var riktigt roligt där, Lilla Manne var så gullig, när vi tvingade i honom dricka . =P
Kommer inte riktigt ihåg vad som hände, men jag misstänker att jag hade roligt!
Sen blev det taxi in till marite där Linn och bruden skulle försöka komma in, och jag skulle gå med Danne och se om jag fick in honom. (de va inte 18)
Misslyckades med det, så dumpade honom i dörren... Väldigt oskyst, men det tänkte jag inte på där. =P
När jag kommit in, så möter jag en av Norskarna!!
Inga namn ska nämnas, men snacka om flash back till "den gamla goa tiden". Lyckan bara flödade, och hans svenska är mycket bättre, så jag förstod vad han sa! En kram fick jag också.... LYCKAN ÄR TOTAL!!!
Sen var det de vanliga med att tappa bort varandra, leta, misslyckas, dansa, njuta...
Skön kväll!
Promenderade sedan hem, de var den längsta promenaden någonsin, eftersom jag fortfarande var ovanligt full, och jag fattade inte att klockan var så mycket...
Morgonen kan vi ju bara glömma, Mamma väckte mig 7, och jag hade då somnad med mackan i handen och vattnet på sängbordet... Snäll Ninja då som inte åt upp den! =P
Här står jag stilla och försöker ta en bild på vägen hem.. Syns ju hur "stilla" jag kunde stå. =P

RSS 2.0