Och det gick upp ett ljus

-"Jahaa, är det här jag bor nu!?"

Paga spanar in "nya" andressen, efter ett bra longeringspass. Bra fotoljus på promenaden efteråt. =)
 

Sommar?

Idag är det 15 grader i skuggan (14:00). Drog på mig en vindjacka men insåg snabbt att det blev för varmt! Hela veckan som kommer ser ut att kunna bli riktigt varm!! Så hääärligt!

Jag har sovit ut idag, transportören som skulle komma med en häst igår mellan 18 och 20 blev liiite sen, kom 00:30.... Så kom inte i säng riktigt när jag hade tänkt :(
Men fick somsagt sova ut, och har segat hela morgonen. Lagt ett ca 350m spår med Copy, som hon klarade bra! Har börjat göra många 90 graders kurvor eftersom hon har haft problem i dom, och så även idag,men med lite vägledning hittade hon rätt! :)


Hade planerat att hästen skulle få longeras eller vila idag, har gått bra nu och i veckan har vi bokat pass för Malin. :) gick ut till hagen för att säga hej, och möttes av tre hästrumpor som peomenerade iväg-vila på hästen alltså ;)
Så, nu blire bullbak inför hingstvisningarna om en vecka... Sen middag och tårta i efterskott till mig!! :D 
Nu-dusch!!

Trött

Och så har det hänt igen, det fantastiska!
Ett litet liv har kommit till världen!!
Mr Mahjong, vilket är vad som dök upp i mitt huvud, och vad Jag tycker han ska heta (återstår väll att se vad han faktiskt får för namn, men Mr Mahjong har fastnat i mitt huvud). Har dessutom fått den stora äran att dela födelsedag! ;-)

Men Hur fantastiskt detta än är, så kan man ju inte krypa under stolen med att det har lett till en del nätter med aldeles för lite sömn...Men när allt löser sig så får man äntligen sova... så nu känner jag mig utvilad, och är tillochmed ledig i morgon! Säsongen är igång, så vi jobbar mer och mer, men tack vare några nätter med ostörd sömn så är jag back! =D
Missförstå mig rätt, vi har en mycket bra lösning för att inte jobba ihjäl oss när vi vakar, men jag är inte så duktig på dehär med att sova på dagarna...
 
Och så idag gick helt plötsligt ridpasset bra igen, efter några dagars svacka (vilket säääkert inte har något att göra med min sömnbrist)... Så nu jäklar! 

Kvällen lyxade jag till med en pizza och gladiatorerna... Lööövli!
pöss på er! =)

Gaaalet

Nu börjar det bli såhär löjligt mkt i mitt liv, så ibland känns det som att det aldrig kommer gå ihop, och som vanligt så bangar jag totalt då, istället för att ´ta tag i saker... Men idag blev det ändrig! Har tagit tag i lite saker...
 
Skriver ju min c-uppsats, så idag har jag mailat runt och pratat med min handledare, som tycker allt låter bra, så nu är det "bara" att skriva, vilket är den lätta delen, faktiskt. Klar med frågeställning och grunden. =D
 
Sen är det snart hingstvisning, dvs vi städar som galningar! :P
Och så lite fölning på det! Men inatt så la hon sig bara en gång, (i går natt la hon sig =larmade 6 ggr) vilket är ett tecken på att nått är påväg ut där bak! Håller alla tummar för skulle vilja sova några hela nätter innan nästa är beräknad, om en dryg vecka.. därefter rullar det på med 3 till på 2 veckor tror jag det är.. Det, och att säsongen startat! Det händer saker denna vår!!
 
Copy och jag (och Paga och jag) tränar vidare, och båda djuren blir bättre och bättre!
På Lilla lundby (stallet där Paga står) har stora utebanan djupharvats upp och är nu öppnad för oss att rida på. Den är för tillfället ganska tung, så lilla hästen har fått sig riktiga styrkepass, vilket jag tror är jättebra! =D
 
Nä, nu (hör och häpna) ska jag äta maten jag lagat, kyckling i ädelostsås (som mamma och pappa glömde  när dom va här) 
Pöss
Copy i sin nya Hurtta Active sele (klart att jag måste köpa den dyraste selen som finns för min hobby-spårning) x)

Ny leksak

Stannade till bilen för att lägga ett spår med Copy längs våran infart, och vips så kom ett vildsvin springandes! Okej, de va typ 100 meter bort, men det är för nära!!
Så, blev lite lek/träning på åkern med den nya leksaken som uppskattades!

Nu kan jag kasta en leksak, skicka henne efter den och sen ropa ligg så lägger hon sig. Hon är inte där att hon lastar sig ner än, men hon stannar, vänder sig (vilket jag försöker träna bort) tittar på mig och lägger sig. Och sen kan jag ge varsågod så fortsätter Jon jakten!
*stolt*




Ingen balans?

Idag var jag på hälsocentralen för att kolla huvudet eftersom det inte blir bra efter hjärnskakningen. 
Fick domen att balanssinnet var problemet. I/vid örat har man tydligen små "känselspröt" som registrerar i vilket läge huvudet är. På den sidan som jag blev sparkad är dessa tydligen trasiga, dvs dom skickar signaler till hjärnan att huvudet är i en annan position är vad det är, och "spröten" på andra sidan säger att huvudet är i rätt possition...
Så min hjärna får alltså dubbla signaler, vilket gör att jag blir väldigt yr och åksjuk (illamående). Så min hjärna måste träna om sig och förstå att den bara ska lyssna på "spröten" som säger rätt saker....

Ja... Snurrigt värre! :p
Hoppas att min hjärna är snabblärd och jag snart slipper dethär, för det tar mkt på krafterna att må illa och va yr hela dagarna!
Annars snurrar mitt liv på bra!! :)



Göta Lejon

Vi var på musikal igår!
 
Evita på Göta Lejon!
Kändes väldigt coolt, och ovanligt.
Den var iaf väldigt bra, lite trångt i salongen (tror den är väldigt gammal, och gjord för människor som är 1,50 lång, men det gick bra iaf! själva musikalen var bra, och man blev insatt och lite sorgligt på slutet.. Klart sevärd om man gillar musikaler! =)
 

Idag är ingen vanlig dag...

För Idag är Angelicas födelsedag!
Och dagen till ära har jag fått en tidig födelsedagspresent av henne!! =D
Detta paket anlände..
Mohaha!!
Jättemkt härligt underbart, smart och fyndigt... även om jag inte fattade poängen förrns jag öppnat sista paketet, och först då förstod jag varför det vore bra om det kom innan mamma och pappa kom hit... x)
Inte lätt att alltid va smart! :-)
Fick lite snygga kläder, och kaffe/te-kokare eller vad den kallas (ska ta kort på allt!) och kaffe och te! Te:et luktade så gott så måste ställa fram det som "doft"-te ;-)
och sen kom Chokladen! fantastisk låda helt enkelt! 
 
Ska inviga allt ordentligt nu och fota så ni får se... Tack, och Grattis Angelica!
 

RSS 2.0