Trååk

Är lite seg på bloggandet, men snart kommer det hända lite roliga saker som ska få lite plats i bloggen. =)
 
Just nu är mitt största problem att Sagas hovar, eller snarare kronränder har blivit riktigt fula! Det blir svampigt och sårigt. Har kollat och fått lite tips från Gulle, och förmodligen är det svampinfektion. Det som va lite konstigt var att det kom på första benet (är på 3 st nu) på Stjärnan, och vi kunde ju inte skryta med blött/lerigt i hagarna där direkt...
Men nu, hemma, är det massor av lera så ska skaffa lite lactacyd (det använder vi hela tiden på stjärnan, men mitt "stall-apotek" saknar det..) och ev något svampdödande medel.. Beror lite på, på det första benet har det ju läkt ut själv, men när det är så blött kanske det behöver lite "hjälp". =)
Man kunde även smörja med kortison, ska kanske prova de! =)
 
Annars  har Saga numera ett halvfärdigt vackert vindskydd i hagen. 30:- och lite tid har jag lagt ner på det. Mamma och jag ska fortsätta snart, och Emelie, såklart!!!
I morgon kommer hon, kära Emelie. Rubbe och Saga ska få dela hage (Rubbe= Emelies häst) så Sagan blir nog också glad!
Mamma rider för det mesta, men Idag var det min tur! Tog myren, och jäääklar vilken fantastisk hät jag har! Vi galopperade, tempoväxklade enorma växklingar, och hon svarade fantastiskt! GLAD!
 
Annars laddar jag för Tjejkväll i morrn! Det var Kamilla som hade ett behov, Daniel var snabb med att vilja haka på (?), och jag har nog lurat med Erika, kommer bli myspys! =D
 
Nu drar jag till stugan, pax för största fisken! =D


bilden: Mamma uttyckte sig vackert när hon såg bilden: "Vi kanske va glad att hon är så bra och stegra som hon är". Från hoppning på Stjärnan, jag vet inte vart Saga trodde bommen låg...? ;-)
 
 

Lördag i sann 2008-tals anda!

Ja, vad säger man?
En trevlig middag och vin, precis som vanligt.. Sen tog kvällen en spännande vändning och gick från härlig till underbar!
Haha, Precis som förr... Kanske lite mer kontroll....eller?
 
Har inte så mycket bilder... Ida stod för den delen...Men kan bjuda på två härliga "vi står och hänger utanför en låst port"-bilder!
Ja, back in the days!
Hade sjukt kul iaf... Dock var dagen lite tuffare....
Åkte ut till cirkusen (fick lift av Elinor o co). Hade bakishäng på en tjockmatta samtidigt som det började snurra i huvudet och magen kändes sådär...
MEN, dagen gick bra, speciellt efter att Sanna var så snäll och köpte lite Marabou åt mig... Då jäklar löste eftermiddagen sig. 
Kom hem efter cirkus och stall och la mig i sängen med en bok. Kom en sida innan jag somnade, vaknade av att middagen stod på bordet... Helt okej ;-)
 
Nu ska jag hålla mig vaken några minuter och sedan sova! 
Godnatt världen! =)

Hemma

Nu är jag hemma!
Eller ja, jag har ju varit hemma sen i måndags, men nu är jag vid liv igen ;-)
 
Jag har packat upp, fixat, och donat.... Har nog inte gjort så mycket mer.... Njutit av att vara hemma, och saknat Stjärnan...
 
Saga tyckte det var skönt att komma hem, och har vilat upp sig ordentligt ;-)
Såhär låg hon när jag kom upp i hagen, så jag pratade lite med henne, då somnade hon ;-)
Nu väntar vi på Emelie och Rubbe, som kommer snart (WIIIHOOOO!)
Och våra nya terrängskydd som kommer med posten idag....
Och massa skojj som ska hända.
Nu ska jag ta och sriva klart det sista inför introperioden, sen ska Ninja och jag träna på spännade saker...
Visste ni att hon nu kan leta rätt på min telefon om jag tappar bort den...? Smart va ;-)

Näst sista riktiga dagen

Lördag, dvs snart slut....
Tråkigt...
 
Har varit på tävling med Karin (K1) idag, det var jättekul, MITT i Sthlm, ja, nästan iaf.. Man red brevid en stor väg och allt, ascoolt. :P
 
Har pratat med Helle, jag har tydligen ett skadat barn... Ja, sånt som händer, men jag hoppas hon kryar på sig fort!!
Vad mer...?
Jag är hundvakt! Åt både Loppan och Chilli, myspys!
 
Ny favvolåt har jag hittat också!
Inte kanske favvo, men en riktigt bra låt som jag ska dunka vid nästa utgång!
 
Nu ska jag soooova!!
Vi syns snart Östersund!!

Lycklig häst!

Idag blev Saga lycklig då hennes nya kompis, Loveparade (svart) och hon fick sällskap av Sagas gamla kompis, Baccara (vit Luzitano). Nu saknas bara Gamla bästisen Hickory( http://www.stallmatseriksson.se/text1_6.html ). Men glädjen i hagen var stor idag, härligt att se! =D

Hemreseångest!

Även om det ska bli skönt att komma hem, härligt att få träffa alla och återg till vardagen så kommer jag sakna dethär så otroligt mycket!
Det är verkligen så fantastiskt underbart roligt!
Görel berömde mig idag för hon tycker att jag har sån bra koll under undersökningarna och håller koll på alla ston och så. Det är så kul, för jag tror Görel tycker det är kul att undervisa, och jag tycker det är så fantastiskt spännade! Jag brukar stå stirrandes på ultraljudet medans Görel förklarar vad vi tittar på. 
Det går inte att förklara, men jag känner nästan att jag vill göra seminassistentutbildningen och jobba med det...
Helt galet! :p
 
Jag får sitta och träna för fantastiska människor, umgås med dom på kvällarna, och ja, bara leva ett underbart liv!!
 
Igår var vi på Gröna Lund.
Jättekul!
Vi åkte alla bergodalbanor, och avslutade med Insane!
Jag och Rickard körde en repris från ifjol och åkte på samma sida. Bakom oss (på samma "kugghjul") åkte Mika och Patrik. Skillnaden från ifjol var att vi fick en jäkla snurr på dedär hjulet! GALET vad vi slungades runt!
Jag försökte hålla ögonen öppna påvägen upp, men gav snabbt upp, den enda förvarningen jag fick var när rickard sa "Nu åker vi Olivia!!" Sviiiisch sa de så var vi nere, och jag började skratta som en galning! =D
 
Riktigt rolig kväll, riktigt jobbig morgon på jobbet ;-)
 
Ja, packningen väntar, väskan ligger där och gapar mot mig hela tiden, har inte kunna lagt ner en pinal... Jag VILL INTE!
Kommer sakna alla mysiga kvällsritter
 
Det är så vackert och så fint här..... Aja, det kommer nog kännas bra när jag kommer hem också...
Introveckorna börjar, lite tävlingar, kurser, Nycirkusshow(som jag hoppas alla kommer och tittar på!) och först och fråmst: 2 veckors lov!
2 veckor per år, allt man behöver ;-)
 
Nu laddar jag och Saga för träning för Malin i morgon! Hon kör hårt med oss, precis vad vi behöver!! Har gått så bra nu, jag har en runt och fin häst! Sist gjorde vi nästan serpentinbågar i galopp, tappade lite på slutet bara.. Men för att bara övat på förvänd 1 gång tidiagre tycker jag det va super! =)
 
Nu blire sängen, och så hoppas vi på UNDER dagens temeratur i morgon (24grader) så sjuukt varmt! 
PUSS på alla! =)

dåliga uppdateringar

.. Men samtidigt tycker jag det blir så enformigt "idag var det sol.." "idag är det fööör varmt", "Idag har jag ridit".. Ja, ni fattar poängen...
 
Så nu tänkte jag skriva om Veckan, som har varit som alla andra, så inriktar mig på höjdrekordet och pay and jumpen.
 
Höjdrekordet:
Jag och Jennie byggde lite på ridbanan, för nu var det fotodags!
Jag behövde en ny omslagsbild till fb (kanske inte hela anledningen till att vi hoppade) så Jennie tyckte vi skulle pressa lite. 
Jag och Saga därimot hade en "dålig dag på jobbet".. Vi kom fel, och fel, och fel. Fick ett jäkla tryck i henne, sen när jag vände upp mot hindren dog hela motorn... Hon som brukar älska att hoppa....
Så vi pressade "bara" upp till 1.15 på en oxer, vilket är tangerat rekord för mig. Kombinationen låg på 1.10, och resten på 1-1.10. 
På slutet släppde det lite, och det kändes mycket bättre. Så nu blir det ev Timrå om en månad, 1.00 + 1.10. (fanns ingen 90cm..) Får se hur schemat ser ut, är ju redan dubbelbokad flera veckor framöver..=P
 
Sen har vi varit iväg på Pay and Jump.
Jennie var så snäll och körde oss till Uppsala Ponnyklubb. 
Vi började med att gå omkull på framridningen. Var det sämsta möjliga underlag! Vi var balanserade och fina, sen bara släppte det, jag hann inte reagera och fick foten under henne, som tur var så la hon sig inte så mycket på sidan, så foten mår finfint!
Tittade i spåren från där det släppte: ca 7 cm helt lös sand, sen betong... INTE ok underlag!
Ja, vi klarade oss iaf och gick ut och hoppade fram, och startade 90cm. 
Hon gick kanon, bjöd inte som hon kan, men tvekade inte heller! Hon tittade bara på vattenmattan!
100cm blev hon lite het på, och jag drev = vi kom lite fel på hindren. Saga har en speciell teknik då, hon slidar tills vi ligger lagomt på, då hoppar hon av. Det resulterade i att jag låg framme på halsen i vissa språng, men jag lärde mig ganska snabbt ;-)
Nu laddar vi inför Fölvisning på lördag! Ska bli jättekul! Tyv'rr fick storasyster lite ont i en hov så hon kommer inte visas, hade varit kul att springa med tvillingar! =P
Men de 4 andra kommer att gå!
Ha det bra där hemma i ösd nu, och alla andra ;-)

Jag har en fin häst!

Jag har även ett fantastiskt bra liv, även om jag klagar ibland!
 
Så, bara därför ska jag börja med att klaga (liite). Chilli löper.... En senil gammal hund som löper...
Låt oss säga att vi har varit ovanligt trötta på jobbet, allihopa... Chilli är expert på att öppna dörrar.. När hon löper är hon värre än vanligt... Jag tycker jättemycket om henne, men när hon springer runt och ylar hela natten och kommer in till oss, ja, då blir man lite less!
Malin har låst in henne nu, hädanefter på nätterna.. Jag tyckte det var lite roligt, även om det var jobbigt när hon sprang omkring där.. I morse fick jag besök av henne igen.. Tur för henne att hon är sötast!
 
OS orkar jag inte hålla full koll på.. Men jag jobbar ju i ett stall som har ryttare där, så klart man har koll på ridsporten! ;-)
Underbart med silver i fälttävlan! Nu inväntar jag dressyren och hoppas på Tinne! =D
 
Saga då?
Jo, Karin (K1) har trimmat lite på henne, så nu är hon superfin och jag kan sitta och njuta.. Som det ser ut just nu debuterar vi Lätt A:3 22/9 på hemmatävlingarna.. Ska bara finslipa den förvända galoppen eftersom det är serpentinbågar i galopp. Risken finns dock att det bara blir lätt B:3 om mamma vill rida, för då rider vi ett pass var, lite hårt att starta 3 ggr samma dag i dressyr. :P
Annars så njuter Saga av livet, superbrunstig är hon också.. Hon har fått en ny polare, Baccara, en luzitano, till sin nya hagkompis. Dom gillar varandra! =)
 
Idag står det hoppning på schemat, för nu är vi anmälda till Pay and Jump nästa onsdag. Tyvärr skulle alla iväg på tävlingen jag ville på (dvs fanns ingen bil jag kunde låna) så då styr jag mot uppsala och pay and jump istället. Samma träning för Saga så spelar ju ingen roll. Jannie är chaufför och hästskötare, det gillas skarpt! =D
 
Nu ska jag bänka mig framför dressyren, och hålla tummarna för Tinne!
Mindre än 3 veckor kvar för mig nu, sorgligt, men samtidigt roligt att få komma hem... Bamsekram på alla som väntar där hemma! =D

RSS 2.0